Medlemsbrev (2011-2012)

Medlemsbrev 2011 -2012
Hej alla Björka bor!

Medlemsavgiften är kommande år 150 kronor inklusive årets almanacka. Betalas till PlusGironummer 441 75 91-7 ange namn och gärna medlemsnummer. Årsmötet tog beslutet att höja medlemsavgiften detta år men inkludera almanackan i avgiften. Vi har lagt ner mycket pengar och arbete på att få Björkskipus trevligt och attraktivt detta år och nubörjar det växa fram en fantastiskt trevlig samlingspunkt – för alla generationer. Din mailadress hjälper oss att spara pengar till verksamheten. Det är dessutom miljövänligt och enklare Skicka den till anders_nygren@telia.com. Vår nya hemsida heter; www.bjorkafabodar.se. Här hittar du aktuell information och bilder. Har du idéer om innehåll, berättelser, kåserier, bilder och dylikt tar vi tacksamt emot.

”Årets kräftskiva” Förra årets kräftskiva blev så trevlig att vi upprepar aktiviteten: Lördagen den 6 augusti klockan 17.00 Ta med det ni vill äta och dricka men det kommer att finnas Korv och läsk till försäljning samt lotteri. Vi bjuder på kaffe/te med godbit. Pilkastningstävligen är nu etablerad med vandringspokal. Kom och tävla. Höstens arbetsdag med Björkalys Lördagen den 10 september klockan 9.00, avslutas med Björka lys, då vi tänder marschaller och brasa till kvällen. Vi hoppas på samma magiska kväll som förra året. Vi har de senaste åren även haft en arbetsdag i juli vilket vi förmodligen kommer att fortsätta med. Info på affischer och på hemsidan. Vårens arbetsdag 2012 Är lördagen den xx juni klockan 9.00. Vi hoppas att så många som möjligt kan ställa upp och hjälpa till på arbetsdagarna. Det går fortare och är roligare. Korv med bröd och fika till alla kommer att finnas under arbetsdagarna. 

Förmåner för fäbodlagets medlemmar 

– nyttja slogbod och bastu – glöm inte att boka i bokningslistan. Nyckeln till bastun finns på dass. Tänk på att ta med egen ved samt att hålla rent och snyggt och städa efter er. Undvik att boka flera kvällar i rad, då det är många som vill nyttja dessa under sommarmånaderna. Max tiden som man får boka är satt till 3 timmar.

– låna bänkar, bord och partytält.

– låna långfärdsskridskor och pjäxor. 

Almanackor: För de som önskar köpa extra almanackor finns dessa hos Göran Lager eller Gun-Britt Persson. Priset för extra almanackor är satt till 60kr/st. Har ni några bra Björka bilder (nya eller gamla) till kommande almanackor kontakta styrelsen för vidare information. 

Vi håller på att utöka antalet båtplatser – är du intresserad av en båtplats kan du ställa dig i kö genom att meddela styrelsen. Har du några synpunkter, motioner eller ideér – använd vår förslagslåda som sitter på slogboden eller ring någon i styrelsen. Kontaktuppgifter finns även i almanackan och på hemsidan.

Styrelsen Björka fäbodlag
Ordförande: Monica Stackeryd, 073-444 50 01. m.stackeryd@gmail.com